Shelter Sjælland

Shelter Sjælland

Find shelter på Sjælland, Møn, Lolland og Falster

Der findes mange smukke og unikke shelter og shelterpladser på Sjælland, Møn, Lolland og Falster.
Du har mulighed for at komme afsted på et eventyr og overnatte i shelter i Danmark. Overnatning i shelter på Sjælland er populært som aldrig før, og der er rigtig mange dejlige steder til dit næste shelter-eventyr. Faktisk er der så mange shelters på Sjælland, Møn, Lolland og Falster, at du bare kan begynde fra en ende af, og vi har her samlet et par anbefalinger til dig.

Vi gik på opdagelse efter de smukkeste og absolut bedst placerede shelters på Sjælland, Møn, Lolland og Falster. Her er hvad vi fandt til dig.

Kender du et fantastisk shelter på Sjælland, Møn, Lolland, Falster eller i resten af Danmark, der burde være på listen? Så skriv endelig til os, så vi kan opdatere listen med din anbefaling.

Shelter på Sjælland, Møn Lolland og Falster

#1 Avnø Naturcenter – Sjællands måske bedste shelteroplevelse

#2 Hasselø Natursti – Nyd udsigten til Guldborg Sund

#3 Boserup skov – Roskilde Fjord viser sig fra sin bedste side

#4 Mandemarke haver – Mærk Møns smukke natur

#5 Røsnæs fyr – Sjællands vestligste punkt

#6 Det flydende shelter – Shelter i Københavns havn

#1 Avnø Naturcenter - Shelter på Sjælland

Shelter på Avnø Naturcenter – Sjællands måske bedste shelteroplevelse

Åbne vidder, frodige enge, fjord og fugleliv kendetegner den fredede halvø, Avnø, syd for Næstved. Her blæser vinden friskt, men ude ved vandet mod sydøst byder to shelters på læ i en lille birkeskov.

Med Nokkeskoven i ryggen og Avnø Fjord på første parket er der ingen tvivl om, at denne shelter-placering er ”en ren 5’er” i ejendomsmægler-termer.

De to bjælkekonstruerede shelters ligger side om side med uspoleret udsigt over fjorden og kig til Knudshoved Odde. Med flere bålsteder, grillriste og bænke er det et oplagt sted for familier eller vennepar. Omvendt kræver det hensyntagen, hvis naboen ikke er nogen, man kender.

Uanset om I er mange eller få, vil I næppe kede jer i området. Her kan man bl.a. spotte sæler, kigge på stjerner fra de græsklædte sheltertage, gå på opdagelse i birkeskoven og lave hjemmeflettede drømmefangere med svanefjer.

De rolige omgivelser hænger unægtelig sammen med, at der er halvanden kilometer til p-pladsen. Der skal derfor slæbes lidt for at komme frem, men med trækvogn går det forholdsvis let.

Stedet kan ikke bookes, så medbring evt. telt, hvis nu begge shelters er optaget. Der er flere hyggelige teltpladser i birkeskoven.

Tryk på billederne

Toilet: 1.500 meter til toilet v/

Avnø Naturcenter (åbent 7-22)

Vand: Der er adgang til vand v/

Avnø Naturcenter (åbent 7-22)

Booking: Først-til-mølle princippet

Kapacitet: 2 shelters m. plads til i alt 16 pers.

Afstand til p-plads: 1.500 meter

Koordinat, p-plads: 55.083800, 11.762574

Koordinat, shelter: 55.074857, 11.772799

#2 Hasselø Natursti - Falster

Denne naturskønne shelter- og teltplads ligger direkte ud til Guldborg Sund mod vest, med udsigt til Flatø. Er du kajakinteresseret? Så er denne shelter- og teltplads perfekt til dig!

Guldborg Sund er en utrolig attraktiv kajakdestination, egnet til begyndere såvel som øvede, og der er nyopført kajakbro i direkte tilknytning til pladsen, så det er let at komme i land. Derudover, så tilbyder Hasselø Kajak guidede kajakture i området, hvis man har lyst til at få en helt særlig oplevelse.

Der er knapt 5 km fra parkeringspladsen ved Hasselø Natursti til Nykøbing Falster centrum, og lidt kortere til stationen, hvor der afgår tog mod Nakskov og Køge, samt lokalbusser.

Der er mulighed for offentlig transport; ved Hasseløvej 119 (Hasseløvej) afgår der bus mod Marielyst og Nykøbing Falster – busstoppestedet ligger knapt 1 km fra shelterpladsen.

Tryk på billederne

Antal sheltere: 1

Antal pladser pr. shelter: 4 

Teltplads: Ja, skal bookes i menuen. 

Drikkevand: Ikke direkte ved pladsen, men kan hentes ved Hasselø Tværvej 1, cirka 1 km derfra. 

Toilet: Ja, der er primitivt toilet på pladsen. 

Bålplads: Ja, der er bålplads med bænke.

Information: Læs mere om områdets natur på de fysiske skilte ved pladsen.

Services: Der kan bookes guidede kajakture – se mere på Hasselø Kajaks hjemmeside.

Parkering: Der er parkeringsplads tæt ved pladsen.

Book shelter direkte her

#3 Boserup skov - Roskilde Fjord

Shelter i Boserup Skov – Roskilde Fjords smukkeste plet

Store, dybe skove og kulturhistorisk istidslandskab er essensen af den midtsjællandske nationalpark, Skjoldungernes Land. Midt i det hele kan du overnatte i shelter lige ud til vandet.

Det klassiske træshelter ligger idyllisk placeret under et gammelt kroget æbletræ i en lille vig med udsigt over Roskilde Fjord, småstejle lerskrænter på den anden side af bugten og Veddelev Havn i horisonten.

Placeringen i bugten gør, at der er mere læ og oftere fralandsvind, end hvis man f.eks. booker det nærliggende (men nordvendte) Skjoldunge-shelter, der er mere udsat for vestenvind. Her i vigen ved Bregnebjerg-shelteret er der derfor oftest lidt roligere vindforhold, når lejrlivet omkring bålpladsen skal dyrkes. Det er dog rart at vide, at der er flere shelters, for især i sommerhalvåret er Boserup Skov en populær destination for mange fra København og omegn. Heldigvis er der rig mulighed i området for også at ligge i telt eller hængekøje.

Fra p-pladsen til shelteret er der gå-underholdning til de mindste på det første stykke gennem skoven og ned til Fjordstien. Her venter en sjov forhindringsbane kaldet Midgårdsormen, hvor forventningsfulde turbørn kan gå balancegang eller lege jorden er giftig, mens ruten gradvist tilbagelægges.

Tryk på billederne

Koordinat, p-plads: 55.664790, 12.024258

Koordinat, shelter: 55.670114, 12.023494

Toilet: Nej

Vand: Nej

Booking: Først-til-mølle princippet

Kapacitet: 1 shelter m. plads til 8 pers.

Afstand til p-plads: 700 meter

Book shelteren Skjoldungen her 

#4 Mandemarke haver – Shelter på Møn

Shelter i Mandemarke Haver – Når sandstranden kalder

Den sydøstlige del af Møn gemmer på noget af øens absolut smukkeste natur, hvor gavmilde kyster og bakkede landskaber nærmest kræver at blive udforsket. På de sydvendte sandstrande finder du Mandemarke-shelterplads, der giver fantastiske muligheder for at leve shelter-livet direkte på en lækker sandstrand.

Rent vedligeholdelsesmæssigt har de to, tætliggende shelters måske set bedre dage. Dette opvejes dog til fulde af deres unikke placering helt tæt på den indbydende strand, der i sommerhalvåret kan bruges til badning, krabbefangst, rejejagt og alverdens andre aktiviteter.

Mandemarke Haver består af to standard-størrelse shelters, der hver har egen bålplads. Pladsen er ikke stor, men kan sagtens rumme to grupper, hvis de viser hensyn i løbet af opholdet. Fordi pladsen er placeret så tæt på vandet, kan der være en del vind, men selve shelterne er dog placeret i læ bag en lille håndfuld træer, der skærmer for den værste vind.

Møn er kendt for sit gode kystfiskeri, og derfor er Mandemarke Haver et populært valg for lystfiskere, som bruger det som base for længere fisketure. Vær derfor opmærksom på, at der kan være rift om de to shelters i marts-maj og september-november. Mandemarke haver på Møn giver fantastiske oplevelser.

Tryk på billederne

Koordinat, p-plads: 54.943962, 12.514288

Koordinat, shelter: 54.944255, 12.515723

Toilet: Primitivt, ca. 50 meter fra shelter

Vand: Nej

Booking: Først-til-mølle princippet

Kapacitet: 2 shelters m. plads til i alt 10-12 pers.

Afstand til p-plads: 100 meter.

Booking er “Først til mølle”, se mere her

#5 Røsnæs fyr – Sjællands vestligste shelter

Shelter ved Røsnæs Fyr – Mærk elementerne rase

Regn, blæst og havvand har nådesløst formet halvøen Røsnæs ud for Kalundborg. For foden af den stejle klint, helt ude på spidsen, venter Vestsjællands mest spektakulært placerede shelter. Helt klart en af de smukkeste shelter i Danmark.
Bygget direkte ind i skrænten under Røsnæs Fyr findes et helt unikt shelter, der bringer dig tæt på naturens allermest rå sider og smukkeste solnedgange. 
Når du ligger her, hævet over strandkanten, føles det som om, at shelter og hav går i et. Rytmiske bølgeskvulp, Samsøfærgen der passerer og tålmodige lystfiskere i vaders gør fornemmelsen af tid til ikke-eksisterende.

Den vilde beliggenhed betyder selvfølgelig også, at shelteret er ret eksponeret for både vind og havsprøjt. Man skal derfor krybe godt tilbage med soveposen, hvis det skal lykkes at overnatte i læ for naturens utæmmede kræfter. Du vil dog ikke fortryde det, for du finder ganske enkelt ikke noget, der tilnærmelsesvis minder om stedet her. Trods de udsatte omgivelser er det tilladt at lave bål i stenene på stranden foran shelteret, forudsat der bliver slukket ild og gløder. Alternativt er der en fin bålplads med bord/ bænkesæt og bålrist oppe ved fyrtårnet.

Tryk på billederne

Koordinat, p-plads: 55.742039, 10.877537

Koordinat, shelter: 55.743549, 10.868669

Toilet: Kort gåtur til toilet v/ fyret og et til på p-pladsen

Vand: Der er adgang til vand v/ fyret samt p-pladsen

Kapacitet: 1 shelter m. plads til 3-4 pers.

Afstand til p-plads: 650 meter

Booking: Først-til-mølle princippet 

#6 Det flydende shelter i Københavns havn

Hvad med at prøve noget helt anderledes? Har du hørt om det flydende shelter som ligger i Københavns havn? Her får du mulighed for opleve en shelter midt i København fra vandsiden. Husk redningsvesten og en god sovepose, til gengæld vågner du op til vuggende bølgeskvulp og lyden af vandet.

Hvor ligger det flydende shelter?
Det Flydende Shelter ligger for anker i Københavns havn.
Nærmere præcist ligger det i Teglværkshavnen ud for Frederikskaj 8, 2450 København S.
Bemærk at det ikke kan tilgås fra land, og man selv skal sørge for transport derud.

Hvordan kommer jeg derud?”
Det bestemmer du selv, så længe du vælger et sikkert transportmiddel.
Det Flydende Shelter kan ikke tilgås fra land, og vi kan ikke tilbyde transport på nuværende tidspunkt.

Hvordan kommer jeg på toilettet?

Københavns havn er selvfølgelig ikke et toilet, hverken til nr. 1 eller nr. 2, men hvad gør man så når man overnatter i et flydende shelter i Københavns havn?

Der er to toiletmuligheder: felttoilettet på Det Flydende Shelter, eller kundetoilettettet på Circle K. I felttoilettet isætter man en pose, som vil være til rådighed. Posen lægger man i en sort plastiksæk, som også vil være til rådighed. Man tager alt affald med sig ved hjemrejse. Circle K ligger 200 m vest. Kortet viser, hvor du kan lægge til kaj, imens du er på toilettet. Bemærk at det ikke er tilladt at lægge til kaj ved de private bådforeninger.

Tryk på billederne

Booking af det flydende shelter foregår direkte på deres hjemmeside, og der er priser fra 0-749 kroner pr. overnatning for op til 4 personer.

Se mere om det flydende shelter i Københavns havn og booking her

Vil du finde flere shelters på Sjælland og øerne?

Byg shelter selv

Se endnu flere fantastiske shelters på Sjælland