Hasselø natursti shelter falster Guldborgsund

Shelter Køb

Din guide til at købe shelter

Hvordan vælger du det rigtige shelter?
Find her en komplet guide med tips til hvordan du finder, bygger eller kan købe shelter, som sikrer dig gode shelteroplevelser i lang tid fremover.

Når du vil købe shelter kan der være mange ting at tage stilling til, og vil du undgå at ærgre dig bagefter, så kan du herunder se hvordan du kan købe det shelter du vil få mest glæde ud af.

Der findes mange muligheder for at købe shelter, hvad enten du er til byg-selv shelter projektet, eller du vil købe shelter færdigt og opstillet i din have, i sommerhuset eller på naturgrunden.

Byg selv shelter eller færdigbygget shelter?

Hvad er det bedste for dig?

Regler og byggetilladelse shelter

Køb shelter samlesæt

Ønsker du at købe et shelter samlesæt, får du som regel alle de materialer med som du har behov for, for selv at bygge shelter. Du kan selvfølgelig også vælge at alliere dig med en lokal håndværker. De fleste der har lidt handymand i sig, vil dog i løbet af 1-5 dage kunne samle deres shelter samlesæt. Alt efter hvor stort og komplekst shelter samlesættet og vejledningen der følger med er.

Vær ekstra opmærksom på om træet, konstruktionen og beklædningen er skåret i rette mål, når du køber shelter samlesæt. På denne måde er det nemt og lige til at gå til at samle sit shelter samlesæt. Hvis du køber et shelter samlesæt, som ikke er skåret i de rette længder, men hvor du får alt træet i overmål, skal du selvfølgelig selv tilpasse alt, og derfor kan det som regel svare sig at forarbejdet er gjort på forhånd, når du køber dit shelter samlesæt.

Shelter byggesæt

Kært barn har mange navne. Nogle steder kan du købe shelter byggesæt, andre steder kan du købe shelter byggesæt. Forskellen er ikke altid til at få øje på. Derfor bør du primært være opmærksom på om byggesættet er skåret på rette mål i forvejen, eller om du selv skal tilpasse alt.

Du kan købe en del shelter byggesæt, hvor konstruktionen, altså de bærende stolper, reglar og bjælker er skåret i rette mål og smig, så det blot skal samles, og at alle synlige flader, som gulv, tag og beklædning skal tilpasses når du bygger din shelter.

Vær også opmærksom på, om alle materialer, som eksempelvis tagpap, shingles, græs, eller anden belægning følger med. Det kan være meget varierende, om alle materialer følger med når du køber shelter byggesæt. Vær derfor opmærksom på at prisen som oftest også afspejler det.

Køber du et billigt shelter, kan det være svært at undgå, at skulle køre i byggemarkedet et par gange, for at købe de ting der ikke fulgte med. Vær derfor opmærksom på alt du skal bruge følger med, når du køber shelter byggesæt.

Køb shelter i moduler

Du kan nogle steder også købe shelter i moduler. Det vil sige at siderne, tag og bund er samlet i forvejen, og skal bygges sammen af dig. Fordelen ved at købe shelter i færdigbyggede moduler, er at det ofte kun tager få timer at samle det, da modulerne kommer præ-samlede fra leverandøren.

Shelter i moduler er ofte mindre end andre shelters, da de skal kunne transporteres af fragtmand på en palle, eller på en trailer. Derfor vil de indvendige liggemål også ofte være begrænset til det der svarer til ca. en dobbeltseng. Kan du ”nøjes” med mindre plads, eller har du kun behov for en lille shelter, er shelter i moduler måske rette valg.

Vær opmærksom på at grundet den mindre størrelse, vil udhænget muligvis også være mindre, og at slagregn derfor vil kunne begrænse fornøjelsen.

Køb færdigbygget shelter

Du kan også købe shelteren færdigbygget og opstillet hos dig. Det kan der være mange gode grunde til, og ønsker du at din shelter skal holde i mange år, og er du ikke den store gør-det-selv mand eller kvinde, så kan du med fordel købe en shelter som leveres og bygges lige der hvor du vil have den. På den måde kan du læne dig tilbage, og nyde at du har købt shelteren færdigbygget.

Når du vælger at købe shelteren som færdigbygget og opstillet hos dig, har du også sikret dig at du er omfattet af garanti på holdbarheden og købelovens beskyttelse. Det betyder at leverandøren hæfter for at shelteren er tæt og bygget på en sikker og forsvarlig måde.
Garantien på det shelter du har købt, hænger som oftest også sammen med kravet til vedligehold at din shelter. Vær derfor også opmærksom på at købe shelter i de materialer, der matcher dine ønsker og forventninger til hvor meget du vil vedligeholde træet, med træbeskyttelse, maling osv.

Shelter vedligehold

Der er flere ting der spiller ind på hvor meget, eller måske hvor lidt din shelter skal vedligeholdes. Både fra starten og løbende.

Det der har en afgørende betydning for vedligeholdelsen, når du har købt og bygget shelter, er

  • Materialevalg til shelter
  • Placering af shelter
  • Brug og slid på shelter

Shelter placering

Når du har købt din shelter, og vil bygge den, er det ikke ligegyldigt hvordan du placerer shelteren. Det har vi faktisk skrevet en artikel om, som du kan se her Placering af shelter.

Shelter materialevalg

Shelter i lærketræ

Shelter trykimprægneret træ

Shelter Kalmartræ

Shelter i fuldtømmer

Shelter i ubehandlet træ