Book shelter

Find shelters i unikke omgivelser i hele Danmark

Book shelter gratis

Der findes i hele Danmark de mest fantastiske shelterpladser i smukke omgivelser. Der findes både mange shelterpladser hvor det er gratis at booke shelter, og shelterpladser, hvor det typisk koster 20-100 kroner at booke shelter, eller overnatning på teltplads. På korter herunder, finder du en lang række shelterpladser med gratis shelters, områder med gratis fri teltning og primitive overnatningssteder, og en masse andre fantastiske frilufts-oplevelser.

Du kan blandt andet filtrere på de særlige oplevelser og behov, som de enkelte shelterpladser opfylder, og som kan gøre din shelter overnatning til en helt særlig oplevelse. Det kan for eksempel være at du ønsker at der er et toilet i nærheden, at der er en vandpost med frisk drikkevand, en bålhytte, som giver læ ved regnvejr, og mulighed for at tilberede mad over bålstedet. Det kan også være udsigtspunkter, vandreruter, parkeringsplads, at fiskeri er tilladt, badesteder langs søer og kyst, legepladser, at det er tilladt at have hund med og meget mere.

Byg shelter selv

Shelter App

Der er også hjælp at hente ved at bruge Shelter app´en. Det er en fremragende app, som er lavet af to frilufts-entusiaster. Shelter app tager udgangspunkt i både Naturstyrelsens og privates oplysninger om overnatningssteder i naturen, og på shelterpladser i hele Danmark. Shelter app’en viser også GPS-koordinaterne for de enkelte shelterpladser, så man altid kan finde vej til dem, også hvis man ikke kan slå adressen op på sin telefon eller GPS. Shelter app indeholder alle relevante oplysninger om faciliteterne på shelterpladserne samt pris, og hvordan du booker din shelter-overnatning.

Mange shelters er helt gratis at booke, andre koster penge, som ofte er symbolske beløb, som hjælper til at finansiere vedligeholdelse af sheltere og shelterpladsen. Hvis ikke det er en gratis shelterplads, varierer priserne som oftest for en shelterplads. Det er helt op til den der ejer og driver shelterpladsen at sætte en passende pris for shelterovernatningen, og ofte er shelterpladser der koster lidt også godt vedligeholdt, og holdt i god stand, så det er behageligt at komme til shelterpladsen, og nemt at booke shelter-overnatningen.

Du kan finde Shelter app´en i ved at trykke på knapperne herunder

Book shelter og find shelterpladser

De shelterpladser du med Shelter app finder, er indberettet til Naturstyrelsen af kommuner og private. Nogle sheltere er helt nye, andre er ti år gamle. Nogle er gratis at benytte, andre koster en skilling. Alle oplysninger om sheltere og overnatningspladser som Shelter app viser, er også at finde på udinaturen.dk.

Find primitive teltpladser

Danmark har også en del primitive teltpladser til rådighed, og med Shelter app kan du også finde teltpladserne. De primitive teltpladser er stillet til rådighed og serviceres oftest af private. Afhængig af standarden beder den private ejere af teltpladsen om et beløb på op til 30 kr. for en overnatning på den primitive teltplads.

Husk at motoriserede køretøjer som hovedregel ikke er tilladt på pladserne. Hvis du ønsker at tage din bil eller andet køretøj til shelterpladsen eller teltpladsen, så spørg først om tilladelse.